“Mooie kansen om onderwijs en sport met elkaar te verbinden”

Jan van ’t Land ziet de basisschoolleerlingen graag naar het SPOC komen, want als vertegenwoordiger van ‘de sportverenigingen’ in Wijhe – hij vertegenwoordigt Wijhe ’92 en is bestuurslid van het zwembad – ziet hij mooie kansen om onderwijs en sport met elkaar te verbinden. 

Jan van ’t Land: “Op één locatie weet je elkaar goed te vinden. En onze sportvoorzieningen worden nog efficiënter gebruikt. Wij staan dus zeker achter de plannen. Mooi dat een dorp als Wijhe zo’n campus-achtige setting kan realiseren. Dat houdt het aantrekkelijk en levendig.” 

Aan initiatief ontbreekt het Wijhe ’92 niet. Er zijn recent drie beachhandbal- en drie beachvolleybalvelden aangelegd waarvan ook de Bieënkorf graag gebruikmaakt. “Er zijn plannen voor een BMX-baan en verplaatsing van de skatebaan”, somt Van ’t Land op. Voor de bouw van het kindcentrum wordt een sportveld opgeofferd, dus is een tweede ‘hybrideveld’ (een combinatie van natuurgras en kunstgras) nodig voor voetbal. “Hopelijk lukt het om dat te realiseren. We zijn erover in gesprek met de gemeente.” 

Eén op de vijf inwoners is lid van Wijhe ’92, de vereniging heeft duizend leden en zo’n vierhonderd vrijwilligers. Om die betrokkenheid ook in de toekomst op peil te houden, is het natuurlijk heel goed dat leerlingen van jongs af aan kennismaken met alle sportvoorzieningen. De leden van de toekomst, zitten immers nu op school. “Dankzij samenwerking kunnen wij een breed aanbod houden. Dat maakt ook dat er iets te kiezen blijft voor de jeugd in Wijhe. Houd je niet van voetbal, dan kun je op atletiek of honkbal gaan.” 

Met het onderwijs besteedt Wijhe ’92 aandacht aan het Athletic Skills Model, een breed talentontwikkelingsmodel, dat inzet op brede motorische ontwikkeling door aandacht voor de tien basisvormen van bewegen. “Het is voor kinderen straks lekker spelen en sporten. Dat is niet alleen gezond, maar ook goed voor de ontwikkeling van hun sociale vaardigheden en hun weerbaarheid.” 

Terug naar overzicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *